Honda hledá informace ve Formuli 3

Barrichello, Rubens | foto: Honda Racing F1

Honda, podobně jako ostatní týmy, se intenzivně chystá na závod ve Valencii. Jelikož jde o nový okruh, navíc v ulicích města, musela využít všechny dostupné zdroje, které by jí pomohly k lepší přípravě.

Valencie už hostila závod Formule 3, Honda pak jejich telemetrii srovnávala se podnikem F3 na okruhu v Barceloně a snažila se alespoň trochu načrtnout nastavení pro monopost RA108.

Data byly použity ve spojení s počítačovou simulací, hledal se dobrý poměr převodů, nastavení aerodynamiky a technické nároky. První náznaky směřují k podobnosti s okruhem v Hockenheimu.

„Valencie je považována za provizorní závodní okruh, ale v podstatě je zde nastálo a je velmi rychlá,“ řekl Brawn. „Není jako ostatní městské okruhy, které hostí závody. Už zde závodila španělská Formule 3 a sportovní vozy. Máme z nich data, které nám pomáhají lépe poznat okruh. Valencie bude na přítlak průměrným okruhem, má několik rychlých zatáček, což bude pro jezdce velkou výzvou. Jedním z klíčových bodů budou povětrnostní podmínky.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy