McLaren bere do Valencie více spoilerů

McLaren | foto: McLaren

Podobně jako pro jiné týmy, i pro McLaren je nadcházející závod na novém městském okruhu jednou velkou neznámou i přes kvalitní simulace, kterými se ve Wokingu zaobírá celá řada lidí.

Pravá ruka Rona Dennise Martin Whitmarsh prozradil, s jakou strategií McLaren Mercedes do Španělska pojede. Předpokládá, že je čeká něco podobného, jako páteční podmínky v Monaku, prachem pokrytá a kluzká dráha.

„Očekáváme, že se budeme muset věnovat správnému nastavení vozu trochu déle. Podle simulací ale začneme s přítlakem podobným Hockenheimringu a podle podmínek ho budeme snižovat nebo zvyšovat."

Whitmarsh bere v úvahu také betonová svodidla, která byla v některých částech okruhu realizována a je všeobecně známo, že blízkost svodidel zvyšuje přímo úměrně riziko poškození vozu. „Sbalíme si více náhradních dílů, ale pevně věřím, že je nebudeme potřebovat!"

Důležitá bude zpětná vazba od obou jezdců, stáj čeká tvrdá práce a studium získaných dat. „Musíme postupovat postupně a metodicky, důležité je, abychom při nastavení vozu nesešli špatným směrem. Při nedostatku času by bylo pak náročné najít to pravé nastavení."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy