Velká cena Bahrajnu

Formule 1 se stěhuje do exotických zemí, ale musí se přizpůsobit tradicím.

Mezi fanoušky Formule 1, kteří se těší na Velkou cenu Bahrajnu je i 14ti-násobný vítěz rally Mohammed bin Sulayem. Podle něj je velká cena Formule 1 pro Středí východ "uskutečněním snu".

"Je to správné rozhodnutí vlády Bahrajnu, " řekl o rozhodnutí postavit okruh a přilákat F1. Na závod F1 a pozdější budoucnost myslí i Sulayemův spolujezdec John Spiller: "Trať, na které budou moci trénovat místní jezdci, může pomoci prvnímu arabskému pilotovi F1."

Na okruhu za 150 mil. USD v těchto dnech pracuje přes dva tisící dělníků. Hans Geist, generální manažer okruhu, přiznává, že musí soutěžit s časem, ale zárověň slibuje, že na dubnový závod bude okruh připravem a přinese to velké bohatství do Bahrajnu.

Odborníci se vesměs shodují na tom, že půjde o zajímavý závod. Vzhledem k poněkud nezvyklému kraji s rozdílnou kulturou se však budeme muset rozloučit s některými tradicemi - například nepřichází v úvahu slečny v bikinách na startovním roštu či vítězné stříkání šampaňským na stupních vítězů. "Místním zvyklostem a tradicím musíme vyhovět," dodal Geist.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy