Nabídla se mi lepší kombinace

Peter Sauber se opět vrací k diskutované otázce konce spolupráce s Heidfeldem a Frentzenem.

Zakladatel a šéf týmu z Hinwilu naléhá ve svých prohlášeních, že propuštění obou jmenovaných jezdců neznamená, že nemají v F1 budoucnost. Připomněl znovu, že jejich kontrakty pozbyly platnosti a on využil atraktivní kombinace, jež se mu naskytla na trhu pilotů. „S prací obou jsem byl spokojený, nebyly žádné problémy,“ znovu ubezpečil Sauber.

V jeho monopostech se v příštím roce představí italská hvězda Giancarlo Fisichella a Brazilec Felipe Massa, jenž za tým závodil již v roce 2002 a v letošním roce testoval pro Ferrari.

„Fisichellu jsem chtěl mít ve svém voze po několik let, myslím si, že je velmi dobrým jezdcem a nakonec jsem měl šanci ho získat,“ vysvětlil svoji volbu Švýcar. K Massovi připomněl notoricky známé vysvětlení. Testovat mu doporučil on sám, neboť nikdy nepochyboval o jeho rychlosti, ale nedostatek zkušeností s technikou F1 mladého jezdce brzdil.

Majitel týmu opět připustil, že na angažování Massy mělo vliv odebírání zákaznických motorů od Ferrari, ale údajně nijak výraznou. „Neskrývám tuto skutečnost. Mělo to vliv, ale naše rozhodnutí nám nepřináší žádnou výhodu,“ prohlásil Peter Sauber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy