Monoposty jsou tabu

Ralf Schumacher přiznal, že spolu se starším bratrem o Formuli 1 nemluví.

Nejslavnější a nejúspěšnější bratrská dvojice dobývá svět F1 a vzájemnými duely zvedá diváky z tribun. Od jisté doby spolu ale o společném zaměstnání nemluví.

„Skončili jsme s tím od chvíle, kdy jsem nastoupil k Williamsu. Přišlo to automaticky,“ prohlásil Ralf Schumacher. Vzhledem k tomu, že jsou oba jezdci různých týmů, bojujících o tituly v obou pohárech, jsou závodní a technická tajemství silnější, než krevní pouto.

Přesto se dokáží radovat z úspěchu toho druhého. „Na konci dne by chtěl vyhrát stejně tak moc, jako já. Pokud vyhraje, jsem šťastný stejně jako je on, když zvítězím já,“ vysvětlil bratrský vztah mladší z dvojice narozené v Kerpenu.

Ralfovým cílem je porážet staršího a zkušenějšího bratra, jenž mu vždy před závodem nastavoval motokáru. „Ano, samozřejmě, líbí se mi, když ho předjedu a porazím, ale vůbec to nemění náš vztah.“

Když byl Michael již zkušeným pilotem F1 a Ralf vstoupil do světa Grand Prix ve svých 21 letech v roce 1997, starší bratr mu radil s neznámými tratěmi. „Hovořili jsme o tratích a Michael mi radil, jak najít správnou stopu, ale o vozech jsme nemluvili,“ pokračoval Ralf Schumacher. Dodnes toto pravidlo údajně platí, každý pracuje pro jiný tým a jejich cílem je toho druhého na cílové čáře porazit.

A o čem spolu tedy mluví? „Hovoříme o všem jiném, především o dětech a rodině,“ dodal jezdec stáje BMW Williams.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy