Lepší volbou Bridgestone nebo Michelin?

Tak nad touto otázkou se pozastavil pilot stáje BAR Honda Jenson Button.

Britsko americký tým měl na konci letošní sezony, v době přípravy na Grand Prix Japonska, požádat francouzského výrobce o dodávku pneumatik pro sezonu 2004.

„V tuto chvíli o tom nic více nevím,“ prohlásil Brit pro Autosport. „Pokud je mi známo, tak by se o tom mělo jednat,“ dodal 24letý jezdec.

BAR Honda by mohl s končícím kontraktem legálně přestoupit k Michelinu ale až po skončení sezony 2004. „Bridgestone šetří zákonnost případného přestupu,“ prohlásil při GP Japonska tiskový mluvčí Bridgestone.

Sám Button však není pevně rozhodnut, jaká volba by byla lepší. „Přes zimu se může stát cokoliv. Obě strany jsou ohromnými výrobci, kteří mohou udělat výrazný pokrok,“ byl by Jenson Button opatrný.

Michelin začátkem sezony prohlašoval, že nemá dostatečné kapacity, aby zajistil další tým svými pneumatikami, ale dle posledních zpráv by potřebné rezervy mohl najít. Vždyť jde o jeden ze dvou továrních týmů, kterým nedodává své výrobky. To není shodné s Minardi, jež chtělo pneumatiky Michelin na začátku roku a ke kterému byl záporná odpověď namířena.

V táboře Bridgestone by tak zůstalo, v případě dohody mezi Michelin a BAR Honda, z továrních týmů pouze Ferrari...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy