Čest McLarenu zachraňoval Kovalainen

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

MCLAREN - MERCEDES - REVIEW; Tým z Wokingu se v poslední době doslova utápí v trestech. Lewis Hamilton si po startu z hlouby startovního pole razil cestu dopředu, Vettela však předjel nedovoleně a boxovou uličkou musel projít nejenom při zastávkách v boxech. Kovalainen zabojoval a vyválčil 4. místo

Heikki Kovalainen, 4.
Po včerejší penalizaci je tohle velmi dobrý výsledek. Měli jsme skvělou strategii, z desátého místa na startu jsem se dostal až na čtvrté. Během prvního stintu jsem dost času ztratil při pokusech dostat se před pomalejší auta. Pak jsem však naštěstí mohl předjíždět a snižovat ztrátu na vozy vepředu. Auto bylo fantastické po celý víkend a pneumatiky Bridgestone fungovaly perfektně. V posledních kolech jsem jel za Jarnem a zkoušel jsem všechno, abych ho předjel. Třetí místo si ale držel skvěle, odvedl dobrou práci.

Lewis Hamilton, 10.
Mé potrestání průjezdem boxovou uličkou bylo hodně sporné. Myslím, že jsem Vettela předjel ještě před zatáčkou. Byl jsem na vnější straně, ale nemohl jsem zatočit dovnitř, protože by došlo ke kontaktu. Proto jsem raději zvolil přejezd přes apex. Po penalizace jsem se prostě snažil získat co nejvíce pozic. Tohle je třetí závod, ve kterém jsem vůbec nebodoval, ale pořád je před námi ještě deset závodů. Kimi loni získal titul, když dva závody před koncem ztrácel 17 bodů, není důvod být znepokojen. Teď na čelo ztrácím deset, ale věřím, že už doma v Anglicku úder vrátím.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy