Ecclestone je těžký kalibr

Ecclestone, Bernie | foto: Sahara Force India

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone opět dokázal, že je přes svůj malý vzrůst velkým hráčem. A nutno dodat, že až bezohledným. Ve hře je pořadatelství Grand Prix Velké Británie.

Ecclestone už dlouhou dobu kritizuje Silverstone a jeho technické zázemí. Věci došly tak daleko, že vlastník okruhu BRDC zahájil rozsáhlou rekonstrukci a modernizaci. Není však už pozdě?

Velká Británie byla vždy baštou formule 1 a představa, že by ostrovní stát přišel o vlastní závod, je téměř nepředstavitelná. Zvláště s ohledem na skutečnost, že s Lewisem Hamiltonem je o závody v Británii opět obrovský zájem.

Platný kontrakt Silverstone vyprší v příštím roce, stavební práce jsou naplánovány, mnohé už probíhají. Ecclestone však místo spokojenosti znovu překvapil.

„Diskutuji i s Doningtonem a už delší dobu. Jestli podepíšeme s nimi nebo se Silverstone zatím netuším.“

Mistr E dále prohlásil, že mu konkurenční okruh slíbil postavit vše, nač si jen vzpomene. „Jestli na to mají peníze? To může ukázat jen čas.“

Jde o skutečnost nebo jen další nátlakovou hru? Je pravdou, že pokud by prezident BRDC Damon Hill dokončil kompletní a nákladnou modernizaci okruhu Silverstone a současně přišel o pořadatelství grand prix, byla by to horší prohra, než neúspěšný duel o titul šampiona F1 se Schumacherem...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy