Massa varuje před McLarenem a BMW

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Massa odmítnul řeči o tom, že Ferrari nejsou žhavými favority, aby vyhráli velkou cenu v Magny-Cours, ale připouští, že McLaren a BMW tam budou velmi silní. Italský tým doposud dominoval v Magny-Cours, protože tam vyhrál sedmkrát z posledních deseti závodů. Jeho rival McLaren vyhrál jen v roce 2000.

Loni Ferrari navíc získalo dvojité vítězství a letos přijeli rovněž, aby znovu předvedli jejich předchozí silnou formu. Massa přesto připouští, že McLaren a BMW nemohou být vyloučeni, ačkoliv je Brazilec optimistický, že jeho tým bude velmi konkurenceschopný.

Massa řekl: „V předešlých letech lidé říkali, že Kanada a Monako sedělo McLarenu lépe než Ferrari, zatímco jinak tomu bylo ve Francii a v Británii. Nemyslím si, že je to stejné i v letošním roce. Navíc hrají roli i jiné faktory, včetně vyrovnaného týmu BMW. Letos v Monaku mělo Ferrari po kvalifikaci celou první řadu, a to jsme měli dokonce i více natankováno, než McLaren. V Kanadě byla naše rychlost také velmi dobrá. V jiných závodech jsme byli k sobě hodně blízko, ale doufám, že tento víkend budeme ve špičkové formě. Mám rád Magny-Cours, dojel jsem zde loni druhý, ačkoliv jsem startoval z pool position, ale pak jsem ztratil trochu času v provozu. V roce 2006 jsem dojel třetí, což také nebylo špatné. Je to pro mě dobrá trať a tak doufejme, že zopakujeme loňský double, ale možná v jiném pořadí.“

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy