Barcelonské testy skončeny

Piquet jr., Nelson | foto: Karel Bařina, F1NEWS.cz

BARCELONA - 3. DEN; Třetí a závěrečný den testů na španělském okruhu nepatřil Ferrari. Nejrychlejšího času dosáhl Nelson Piquet s vozem Renault R28 a vylepšil včerejší Badoerův čas o celou vteřinu.

Přes očekávané zhoršení počasí se dnes nad Barcelonou přehnala jediná malá dešťová přeháňka, proto plánované programy devíti stájí narušily pouze některé technické problémy, nikoliv počasí.

Druhý nejlepší čas dne zajel testman ve službách McLarenu de la Rosa, jenž však zároveň způsobil poslední z pěti dnešních přerušení testů, když musel odstavit svůj monopost s problémem na předním spoileru.

I dnes usedl do Ferrari testovací pilot Badoer, ale včerejší nejlepší čas nezopakoval, naopak skončil v samém závěru předčasně, došel mu na konci pitlane benzín.

„Celkově to byl pozitivní test. Pracovali jsme postupně dle plánu a bez nejmenších technických potíží. Dosáhli jsme slušných výsledků s nějakými novými komponenty, které by se mohly v dalších závodech vyplatit."

Mark Webber a Timo Glock zajeli čtvrtý a pátý čas, hned dalším jezdcem byl Heidfeld z týmu BMW Sauber, který měl dle svých slov docílit výrazného postupu na rychlém zahřátí pneumatik, ale skutečnost ukáží blížící se závody ve Francii a Velké Británii.

Poslední příčky patřily Barrichellovi, Hulkenbergovi a Vettelovi.

Výsledky:

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy