Rubens trpí abstinenčními příznaky

I tak by se dala chápat jeho krátká dovolená a opětovný návrat k rychlým kolům.

Přesto nešlo o skutečnou práci, ale pouze o zábavu. 31letý Brazilec se v rodné zemi připravuje na tradiční vytrvalostní motokárový závod 500 mil Granja Viana, kterého se každoročně zúčastňuje se železnou pravidelností.

Vítěz posledního závodu Formule 1 v Japonsku nevydržel bez závodního vozu ani měsíc. Na okruhu Interlagos si vyzkoušel upravený cestovní vůz série Stock car s osmiválcovým motorem, se kterým závodil v letošní sezoně Andre Giaffone.

„Pilotovat závodní vůz se střechou bylo trochu divné,“ prohlásil Rubens Barrichello k prvotním dojmům z testu. Jezdec stáje Ferrari litoval toho, že si nemohl vůz vyzkoušet více, aby si zvyknul na jeho možnosti i hranice. Připustil však, že jeho reakce jsou nesrovnatelně pomalejší, než u Formule 1.

Jeho nejlepší čas s vozem V8 byl o celých 30 vteřin na kolo pomalejší, než letošní Pole position, které si shodou okolností vyjel právě Barrichello. Avšak dosažený čas byl jen o necelých 5 vteřin pomalejší, než nejlepší čas jezdce tohoto seriálu.

Na otázku, zda je snadnější řídit vůz V8 a nebo F1 pak odpověděl se smíchem: „Kdo by si myslel, že je to proti F1 snadnější, velmi by se mýlil. Stock car vyžaduje úplně jinou techniku jízdy.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy