Solidní porce bodů pro Toyotu

Glock, Timo | foto: Panasonic Toyota Racing

TOYOTA - REVIEW; Timo Glock se konečně raduje z bodového zisku, čtvrté místo je navíc bodovým maximem jeho týmu v probíhajícím ročníku. Paradoxně však právě Němcovou chybou přišel jeho kolega Trulli o jednu pozici, v cíli se však ze šestého místa radoval.

Timo Glock, 4.
Tohle je fantastický den, jsem rád, že jsem konečně bodoval. Start se mi ale nepovedl a ztratil jsem tři pozice. Pak jsem byl rychlejší, ale když jsem se k někomu přiblížil, ničil jsem zadní pneumatiky. Rozhodl jsem se je proto šetřit, protože jsem věděl, že první stint budu mít dlouhý a během pit-stopu se dostanu dopředu. Po něm bylo těžké udržet auto na trati. Na konci jsem udělal chybu a kvůli ní ztratil Jarno jednu pozici, což je škoda. Po ní jsem se snažil udržet Massu za sebou. Výsledek je skvělý pro tým, mechaniky a inženýri, kteří v posledních týdnech odvedli fantastickou práci. Body věnuji právě jim.

Jarno Trulli, 6.
Tohle je pro tým skvělý úspěch, jsem šťastný. Věděli jsme, že tenhle závod bude náročný, necítil jsem se v autě dobře a jen jsem ho chtěl dovést do cíle. Největší chybu jsem však udělal ještě před kvalifikací, když jsem se rozhodl změnit nastavení. Proto jsem nemohl tlačit, jak jsem chtěl. V posledních kolech navíc Timo udělal malou chybu. Musel jsem zvolnit, Massa toho okamžitě využil a předjel mě. Stejně jsme však bodovali celkem slušně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy