Co s kanadským asfaltem?

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Kanadská kvalifikace se změnila v noční můru. Téměř všichni jezdci ve svých komentářích nezapoměli připomenout zoufalý stav asfaltu na okruhu Gillesa Villeneuva.

Zatímco v ranním tréninku ještě trať dokázala produkovat přítlak, odpoledne tomu tak nebylo. Se stoupající teplotou se dramaticky měnil i povrch. Kvalita asfaltu byla v Kanadě vždy jednou z hlavních témat, současná situace se však zatím jeví jako nejvážnější.

Nejhorší asfalt je zřejmě v desáté zatáčce. V ní doslova praská a ani zásah organizátorů situaci nezlepšil. Dle technického ředitele Force India, Mikea Gascoyna bude zítřejší závod extrémně těžký.

"Ráno byla auta ještě vyvážena, ačkoli byla úroveň gripu nízká. Odpoledne však byla nulová. Je možné, že zítřejší závod nedokončí nikdo."

Piloti měli na trať podobné názory. Mark Webber navrhl uspořádat závod autokrosu a ne F1. Kimi Raikkonen se vyjádřil jednoznačně: "Tahle kvalifikace byl jeden velký vtip. Mohl jsem mít pole-positon, v desáté zatáčce jsem však vůbec nemohl zatočit a jel jsem rovně. Problém je v záplatách, každý rok je dělají znovu a každým rokem se znovu ničí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy