GP USA v New Yorku?

Ač se to zdá jen málo pravděpodobné, tato možnost není překvapivě zcela nereálná.

Možná si ještě vzpomenete, jak tvrdil šéf Formule 1 Bernie Ecclestone na jaře tohoto roku , že závod v New Yorku by byl tím pravým, čeho potřebuje Formule 1 v USA dosáhnout.

S moderním okruhem v Indianapolis se tato možnost nejeví jako příliš aktuální, ale kam směřují zájmy drtivé většiny sponzorů Formule 1. Odpověď zní, že na americký trh.

Magazín SportsBusiness přinesl zprávu pojednávající o tom, že se funkcionáři města New York pustili do hledání možných lokalit pro výstavbu závodního okruhu.

„V nedávné době jsme dostali podání a nyní hledáme odpověď. Společně s různými městskými agenturami zkoumáme lokality kolem města,“ měl údajně prohlásit sportovní komisař města Ken Podziba. Úřady dle jeho slov vyloučily závodní okruh na městských ulicích.

Podziba odmítl prozradit konkrétní funkce či jména, ale je nanejvýše jisté, že v pozadí by mohl stát zájem Formule 1. Potvrzuje to nepřímo také návštěva Bernieho Ecclestonea v New Yorku, která byla zdůvodněna posledním rozlučkovým letem s Concordem.

Stavba okruhu v blízkosti města by mohla býti obtížná i pro nemožnost zřízení provizorních skladů a zařízení staveniště, ale dle autora článku je možné vykročit stejným směrem jako v Melbourne, kde byl základ okruhu postaven v městském parku...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy