Sakhir bude jedním z nejlepších

Jenson Button nešetřil superlativy na adresu nového okruhu v asijském Bahrajnu.

Britský jezdec stáje BAR Honda navštívil ve čtvrtek místo stavby tratě, které je situováno u města Sakhir, jen 30 kilometrů od Manamy. Podle něj bude 150 milionů USD, které si má stavba vyžádat, přeměněno v jeden z nejlepších okruhů seriálu.

„Jsem rád, že máme v kalendáři závod na Středním východě. Pouštní oblast v Bahrajnu přinese velkou změnu vůči většině stávajících okruhů v Evropě,“ prohlásil Button.

„Jsem ohromený, a poté, co jsem viděl zdejší okruh jsem přesvědčen, že bude patřit mezi nejlepší na světě,“ dodala jednička britsko americké stáje.

Button byl doprovázen při prohlídce šéfem okruhu šejkem Fawiz ben Mohamed Al-Khalifem, který potvrdil, že dalších 150 milionů USD bude investováno do infrastruktury okruhu. Veškeré práce mají být dokončeny nejpozději 4 týdny před závodním víkendem, který vyvrcholí samotným závodem 4. dubna 2004.

O první Grand Prix Formule 1 na Středním východě je velký zájem již nyní. Dle informací z Bahrajnu je již v tuto chvíli prodáno na 20 000 vstupenek na nedělní závod.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy