Teď je to již oficiálně

Včerejší oficiální podpis dvouleté smlouvy mezi stájí Sauber a Felipem Massou nikoho nepřekvapil.

O tom, že by se měl mladý jezdec do týmu vrátit se mluví již od poloviny letošní sezony, ale až teď je to již s konečnou platností potvrzeno.

Švýcarský soukromý tým má po oficiálním zveřejnění podpisu kompletní jezdeckou dvojici pro nadcházející sezonu 2004. V barvách týmu Sauber bude debutovat zkušený Giancarlo Fisichella, jenž přestoupil z týmu Jordan a po ročním testování pro Ferrari se do kokpitu navrací Felipe Massa, který jezdil za Sauber celou sezonu 2002.

„Felipe již svoji výjimečnou rychlost prokázal v roce 2002. Tehdy jsem mu na konci sezony doporučil, aby raději přijal místo testmana u Ferrari a seznámil se s technickými hledisky Formule 1, než aby závodil v jiném týmu. Získávat zkušenosti z první ruky od Ferrari a Michaela Schumachera je dokonalým tréninkem pro mladého závodníka. Jsem přesvědčen, že Felipe je nyní tyto poznatky schopen optimálně využít,“ prohlásil šéf týmu Peter Sauber, který byl dle vlastních slov velmi potěšen z návratu mladého nadějného Brazilce do jeho týmu.

„Můj rok s Ferrari pro mne znamenal velmi mnoho, neboť jsem se hodně naučil. Přirozeně bylo mým cílem ale znovu závodit. Jsem šťastný z návratu k týmu Sauber. Strávil jsem tu již příjemný rok a myslím si, že tým má všechny předpoklady být úspěšným,“ řekl při oficiálním zveřejnění Felipe Massa.

Peter Sauber je s dvojicí pilotů velmi spokojen, neboť se po několik let domníval, že Giancarlo Fisichella je jedním z nejlepších jezdců Formule 1 a od Felipe Massy čeká po jeho ročním angažmá u Ferrari také výrazné zlepšení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy