Riccardo Patrese smutní ze ztráty rekordu

Patrese - Head | foto: Williams F1 Team

Riccardo Patrese přijde tento víkend o rekord, který ho od roku 1993 držel na špičce tabulky nejvíce odjetých závodů Grand Prix. Ital patřil mezi kvalitní piloty, ale nikdy se neprosadil. Pouze ve zmiňované tabulce je na prvním místě, avšak jen do neděle.

Rubens Barrichello v Turecku absolvuje 257. závod a překoná dosavadní Patreseho rekord. Ačkoliv má z Barrichella radost, cítí smutek spojený se ztrátou jedinečnosti.

„Samozřejmě je mi to líto. Hřálo mě, že ten rekord držím, ale rekordy jsou tady od toho, aby se překonávaly. Jedinou věcí, co mohu udělat je, Barrichellovi pogratulovat,“ řekl Patrese.

„Má dlouhou kariéru. Rekord značí, že pokud dokážete ve Formuli 1 přežít tak dlouho, vedli jste si dobře. Vaše činnost byla lidmi, se kterými jste pracovali, oceňována.“


Barrichello má v plánu svůj jubilejní závod patřičně oslavit, do Turecka si přivezl rodinu a přátelé. „Stát se nejzkušenějším jezdcem Formule 1 pro mne znamená hodně, ale na druhou stranu žádný rozdíl mezi dneškem a rokem 1993 necítím. Připadá mi, že můj první závod v Kyalami se odehrál teprve včera.“

Patrese a Barrichello se na trati potkávali pouze v roce 1993. Brazilec tehdy hájil barvy stáje Jordan, poté vystřídal týmy Stewart a Ferrari, od roku 2006 závodí pro Hondu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy