Sutil se o sedadlo bát nemusí, zatím

Sutil - Kolles | foto: Sahara Force India

Pilota stáje Force India Adriana Sutila podržel šéf Colin Kolles. Spekulace o ztrátě formy a odchodu z týmu po skončení roku jsou údajně zcela přehnané.

Sutil byl v zimní přestávce spojován s možným přestupem do McLarenu. O 25letém Němci se hovořilo jako o další hvězdě formule 1, která pouze potřebuje dostatečně kvalitní materiál. Nakonec se přestup nekonal a do Silverstone se vrátil Giancarlo Fisichella, který už angažmá v továrních stájích nezískal.

Dosavadní dva podniky však přinesly slušné překvapení, neboť Fisico jezdí o třídu lépe, než ceněný Sutil, a to jak v kvalifikaci, tak závodech. Situace si nešlo nepovšimnout a předčasným výsledkem jsou zvěsti o zklamání vedení týmu.

„Tak tomu vůbec není," brání Sutila bývalý rumunský zubař Kolles. „Adrian potřebuje pouze najít svoji formu, o níž my vůbec nepochybujeme." Sutila navíc zastavil v obou závodech roku 2008 technický problém.

„Pokud se podíváme na data, vidíme velký posun, kterého jsme proti loňskému roku dosáhli a jasně to ukazuje, jak velkým přínosem pro nás bylo angažování Fisichelly," pochválil Kolles italského pilota.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy