Celkové umístění odpovídá

S umístěním v Poháru konstruktérů je šéf Toyoty Ove Andersson relativně spokojený.

Závěrem sezony 2003 se japonské stáji poměrně dařilo. V USA i domácí Grand Prix Japonska se oběma jezdcům vydařila výborně kvalifikace do závodu, ale bodový zisk neodpovídal očekáváním.

„Dva body ze Suzuky jsou fajn a můžeme se vrátit domů se zdviženými hlavami. Osmé místo odpovídá tomu, kde se můžeme v naší krátké historii nacházet,“ konstatoval po japonské Grand Prix šéf týmu Ove Andersson.

Stáj patřila k černým koním sezony, ale především problémy se spolehlivostí a nesnadným nastavením šasi TF103, připravily jezdce o více bodů. Přesto bojovala Toyota do posledního okamžiku o páté místo v Poháru konstruktérů, jež měla takřka na dosah.

Andersson přiznává, že letošní sezona byla velmi obtížná a neúspěch v boji o 5. místo mrzí. Jak Olivierovi Panisovi, tak Cristianovi da Mattovi však slibuje pro příští rok konkurenceschopnější monoposty i tým.

„Dozvěděli jsme se toho letos strašně moc a já bych chtěl poděkovat každému jednomu členovi našeho týmu za jeho úsilí a práci. V příští sezoně tu budeme opět a s ještě lepším vozem,“ slíbil Švéd.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy