Williams oslavil 500. GP pódiem

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

WILLIAMS - REVIEW; Britský soukromý tým se poprvé po odchodu BMW probojoval zásluhou Nico Rosberga na stupně vítězů. Pro Němce se jednalo o první pódium ve formuli 1. Jubilejní závod přinesl stáji průběžné druhé místo v Poháru konstruktérů i zásluhou Nakajimy.

Nico Rosberg, 3.
Jsem skutečně nesmírně šťastný a musím přiznat, že být na pódiu po závodě formule 1, je naprosto fantastický pocit. To byl náš cíl od mého příchodu do týmu a všichni na něm opravdu tvrdě pracovali. Dal jsem do dnešního závodu svoje maximum, ale horko nám to na městském okruhu vůbec neulehčilo. Děkuji týmu i za ubezpečení, že s ním mohu růst a chci také poděkovat mému otci za pomoc k této pozici. Máme solidní vůz a připravujeme další novinky.

Kazuki Nakajima, 6.
Skvělé, dokončil jsem závod a získal nějaké body. Po stránce fyzické kondice to bylo náročné. Po startu se přede mnou roztočil nějaký vůz a já si o něj poškodil přední křídlo. Potom při všech těch žlutých fázích mne tým skvěle dostal na strategii jediné zastávky v boxech a na body. V závěru jsem měl další incident, všichni brzdili a já si poškodil přední křídlo znovu. Už se moc těším do Sepangu, který znám přece jen lépe.

Sam Michael, technický ředitel
Fantastický začátek sezony. Věděli jsme, že máme potenciál, ale díky potížím v trénincích jsme si to raději nepřipouštěli. Nico udržel nervy v několika obtížných situacích. Byl rychlý a vyrovnaný, gratuluji mu k prvnímu pódiovému umístění. Kazuki byl navzdory incidentům také úspěšný. Oba vozy byly spolehlivé a je příjemné odjíždět s body od obou vozů. V Malajsii budeme pracovat na zlepšení kvalifikačních výkonů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy