Do roka a do dne!

Za rok bude Jacques Villeneuve opět závodním pilotem, přesvědčen je o tom Jock Clear.

Závodní inženýr, jenž je blízkým přítelem a spolupracovníkem bývalého mistra světa věří, že Kanaďan za 12 měsíců zase usedne do kokpitu závodního monopostu. S Villeneuvem se setkal ve Williamsu a následoval ho po sezoně 1998 k nově vzniknuvšímu týmu BAR Honda. O posledním víkendu tak po dlouhé době připravoval monopost jinému jezdci, jímž byl Takuma Sato, který k nelibosti mnohých Villeneuva pro rok 2004 nahradil.

Clear vysvětlil, proč se Jacques nezúčastnil posledního závodu v Suzuce. „Není v tom srdce, nesoustředím se, je to jako bych se zranil,“ měla být Kanaďanova slova před závodním víkendem a zároveň po telefonickém vyhazovu od šéfa stáje Davida Richardse. „Avšak on je typ člověka, který dokáže přijmout ostrou kritiku, jež se na něj snesla za jeho předčasný odchod z týmu,“ dodal Clear.

Je otázkou, zda se v některém neobsazeném týmu pro Villeneuva najde místo ještě pro sezonu 2004, ale odborníci soudí, že příliš šancí již není. V úvahu přichází údajně pouze Jaguar, ale „velká kočka“ zvažuje angažmá platícího pilota, což není Villeneuvův případ. Reálnější je návrat po roční přestávce. Zvýší se nejen motivace jezdce, ale především bude na konci sezony 2004 končit několik kontraktů v zajímavých týmech.

„Lidé říkají, že je to smutný odchod, ale tohle ještě není konec. On bude zpět a měl by být zpět. A Jacques to ví také,“ uzavřel prozatím tuto otázku Clear, jenž bude pravděpodobně zatím působit ve své stávající funkci a bude připravovat vůz pro Takumo Sata.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy