Honda hodila Super Aguri přes palubu

Yamamoto, Sakon | foto: Super Aguri Formula 1

Soukromý tým Super Aguri vznikl jako juniorský nebo B-tým tovární stáje japonské automobilky Honda. Situace kolem zákaznických šasi však výrazně zkomplikovala situaci, navíc má Honda problémy se svým vlastním týmem. Prezident Honda Racing Nick Fry potvrdil, že podpora Super Aguri bude utlumena.

V rozhovoru pro Reuters vyjádřil Fry svoji radost nad zachováním týmu na startovním roštu a vstupem nového podílníka Magma Group v čele s Martinem Leachem, bývalým šéfem Ford Europe.

Současně ale potvrdil, že se Honda ve věci Super Aguri již nebude výrazně angažovat. „Super Aguri je nezávislý tým a bude se muset o sebe postarat sám. Budou si muset konstruovat vlastní vůz, investovat peníze do technických zdrojů a Magma s tím počítá. Naplno tomu tak bude sice až od ledna 2010, ale ve skutečnosti s tím začneme dlouho předtím. I nadále jim budeme poskytovat podporu v oblasti pohonu a nějakých dalších menších záležitostech, ale obecně se naše angažovanost v Super Aguri bude snižovat."

Nick Fry odmítl, že by mělo Super Aguri vliv na loňskou mizérii továrního týmu, ale existence další stáje výkonnostnímu vzestupu přirozeně nepřispívala. „Ve formuli 1 potřebujete být velmi soustředění, to je cesta, kterou chceme s Rossem jít."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy