Němci mají jasno, F1 ve městě nebude

GP Německa (Hockenheim) | foto: Scuderia Ferrari

Nejvyšší představitel německého automobilového klubu i zástupci obou nejznámějších německých autodromů Hockenheimring a Nürburgring odmítají i jen uvažovat o přesunu formule 1 na případně nově budovaný městský okruh.

Současná tendence ve formuli 1 velí do města a mimo Evropu pod lampy. Bernie Ecclestone sní o Grand Prix v Paříži, Londýně a Berlíně. Svůj záměr již dlouhodobě prosazuje ve Francii a nově ho předestřel i na půdě Německa.

Naši západní sousedé se však zastrašit zřejmě nedají a neumí si představit, že by mohl Mistr E vyškrtnout GP Německa z kalendáře, čímž měl údajně do budoucna pohrozit.

„Německo je tradicí formule 1, neumím si představit F1 bez Grand Prix Německa,“ uvedl prezident německého autoklubu Tomczyk.

Tiskový mluvčí Hockenheimringu Tesseraux uvedl, že platnou smlouvu na pořádání závodů F1 mají do konce roku 2010 a náklady na případný podnik ve městě by byly tak vysoké, že by se staly vstupenky téměř neprodejnými.

Za Nürburgring hovořil obchodní ředitel Kafitz: „F1 je už tak hodně drahým podnikem a její přesun do města by byl přirozeně ještě dražší.“

Podpořit závod v Berlíně odmítl i šéf sportovního oddělení Mercedesu Haug.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy