Rosberg překvapil Franka Williamse k slzám

Williams, Frank | foto: Williams F1 Team

Sir Williams slaví letos spolu se svým týmem třicetileté výročí vstupu do formule 1. Po devíti titulech v Poháru konstruktérů a sedmi titulech v hodnocení jezdců už se dá říci, že ho mnoho věcí nepřekvapí, ale mladému Nico Rosbergovi se to podařilo.

Není tajemstvím, že se snažil McLaren na doporučení své nové hvězdy Hamiltona angažovat do Alonsem uvolněného vozu právě Rosberga, jenž má za sebou ve formuli 1 už dvě sezony.  A především díky té loňské, jsou jeho akcie na trhu jezdců velmi drahé.

„Obával jsem se, že bude chtít do McLarenu a opravdu mě překvapil, že to neudělal a zůstal u nás," přiznal Frank Williams s odstupem času pozadí podpisu prodloužení smlouvy mezi Rosbergem a týmem Williams. „Nemohl tam jít už letos, měl pevnou smlouvu, ale rok 2009 mi dělal starosti. Měli jsme sice na rok 2009 opci, ale byly tam náročné podmínky založené na výsledcích v Poháru konstruktérů. Není vůbec jisté, zda by se nám je podařilo splnit."

Williams sice obdržel nabídku od McLarenu k jednání o možném přestupu Rosberga už pro sezonu 2008, ale rozhovory nikdy nezačaly. „Proč bychom se zbavovali klenotu? Proč bychom se snažili zlepšit vůz o vteřinu, když ztratíme půl vteřiny s jezdcem?"

Rosberg prodloužil smlouvu s Williamsem do konce roku 2009 se slovy: „Dovedu si představit sám sebe v McLarenu stejně jako ve Ferrari. Každý mladý pilot chce vůz, který vás doveze k titulu a já nejsem jiný. Závodím proto, abych vyhrával, ale myslím si, že musím být trpělivý. Je pár výjimek jako třeba Lewis Hamilton, které mohou dosáhnout úspěchu okamžitě, ale třeba Mika Häkkinen si musel na první vítězství počkat šest let."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy