McLaren odmítl výrok italské policie

McLaren | foto: McLaren

Zatímco ve formuli 1 je za loňskou špionážní aférou mezi McLarenem a Ferrari tlustá čára, italská policie stále pokračuje ve vyšetřování žaloby Ferrari vůči britské stáji.

Po středečním výslechu vedoucích osob McLarenu tvrdila údajně policie, že někteří členové managementu přece jen jsou v aféře účastni více, než se připouští.

„McLaren Mercedes ostře nesouhlasí se včerejšími výroky, které se objevily v souvislosti s vyšetřováním italské policie. Pokud jsou výroky shodné s policejní správou, jsou nesprávné a zavádějící,“ uvádí stanovisko stáje řízené Ronem Dennisem.

Podle McLarenu není možné, aby policejní zpráva uváděla jakékoliv závěry, neboť vyšetřovatelé neměli dostatek času, aby shromážděné podklady vůbec prostudovali.

„Věříme, že vyšetřování a celý soudní proces není žádnou cílenou konstrukcí a nebude využíváno na veřejnosti.“

Tiskové prohlášení dále připomíná, že dosud žádné vyšetřování neodhalilo jediný důkaz, že by tajné informace Ferrari skutečně shlédl někdo z McLarenu a už vůbec ne, že by je při výrobě svého monopostu konstruktéři z Wokingu využili.

„Jsme rozhodnuti obrátit se v této záležitosti na britské ministerstvo vnitra, abychom mu sdělili naše obavy o způsob vyšetřování,“ uvedl dnes pozdě odpoledne tiskový mluvčí stáje.
 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy