Brands Hatch o F1 nestojí

GP Itálie (Monza) | foto: Honda Racing F1

S nekončícími rozbroji šéfa formule 1 Bernieho Ecclestonea s vlastníky závodního okruhu Silverstone, hostícího Grand Prix Velké Británie, vyvstala možnost návratu závodů Grand Prix na další britský okruh Brands Hatch.

Bývalý pilot formule 1 a současný šéf sice taktéž slavného, ale proti Silverstone ještě zaostalejšího okruhu Jonathan Palmer úvahy ukončil prohlášením, že pro majitele není možnost návratu Grand Prix Velké Británie zajímavá. Investice do přestavby dráhy a zázemí podle standardů požadovaných FIA a Bernie Ecclestonem by si vyžádaly nejméně 80 milionů USD, což je v podmínkách Velké Británie a soukromých vlastníků nesmyslem.

„Abychom dostali možnost ucházet se o pořádání závodu formule 1, závodní dráha by potřebovala kompletní přestavbu, především z hlediska bezpečnosti, ale to stojí ohromné peníze. A také si myslím, že by to nebyl dobrý obchod," uvedl Palmer s tím, že hostit dnes závod formule 1 bez pomoci státního rozpočtu je ekonomicky takřka nereálné.

Brands Hatch byl dokončen v roce 1959 a první závod formule 1 pořádal o pět let později, kdy triumfoval v Lotusu Jim Clark. Celkem pořádal závody F1 čtrnáctkrát, naposledy v roce 1986. S dráhou se vítězstvím rozloučil další Brit, Nigel Mansell ve Williamsu Honda.

Zdá se, že jedinou alternativou Mistra E, pokud bude i nadále se Silverstone nespokojen, bude nový závodní okruh v Londýně…

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy