Williams chce z průměru ven

Michael, Sam | foto: Williams F1 Team

Stáj Williams, která letos slaví 30 let od svého vzniku, si v předsezónním testování vede poměrně dobře. Přesto model FW30 není dostatečně výkonný, aby mohl konkurovat McLarenu nebo Ferrari.

Takový pohled na věc má technický ředitel Sam Michael. Přestože tým loni s výsledky žádnou díru do světa neudělal (po diskvalifikaci McLarenu, páté místo v poháru konstruktérů), letos je očekávaní mnohem vyšší.

„Máme dobré reference, ale rozhodně nejsme dostatečně rychlí, abychom bojovali o vítězství v Grand Prix - což je náš cíl. Neustále za McLarenem a Ferrari ztrácíme. Potřebujeme udělat velký krok kupředu,“ řekl Michael.

Podle Michaela je tým ve srovnání s loňským rokem v mnohem lepší pozici a při udržení si stálého vývoje je zvýšení výkonu otázkou času. Zda bude Williams natolik dobrý, aby se vymanil z šedého průměru, si Michael zatím jistý není.

„Je vždy obtížné rozpoznat problémy ostatních týmů, zvenčí nejsou viditelné. Myslíte si, že čelí zásadním problémům a za oponou je tomu zcela jinak. Dle mého názoru nemá BMW tak výrazný problém s rychlostí. Jsou konkurenceschopní - možná ne tolik jako McLaren a Ferrari, ale rozhodně jsou na čele zbytku světa.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy