U Jordanu se mění spoluvlastníci

Skupina irských investorů zakoupila prakticky polovinu stáje Jordan Grand Prix.

Přesně se jedná o 49,9% a dosavadním držitelem tohoto balíku akcií byla společnost Warbur, Pincus & Co., jež do týmu vstoupila v roce 1998. Tehdy za ně investiční společnost zaplatila 60 milionů USD. Za kolik však nyní prodala tentýž balík akcií zveřejněno nebylo.

Merrion Capital, jak se konsorcium nových investorů nazývá, má za cíl konsolidovat stávající finanční situaci stáje, jež sídlí v sousedství okruhu Silverstone a udržet ji ve Formuli 1.

„Nejprve bych chtěl poděkovat Warbur, Pincus & Co. za jejich podporu v uplynulých 5 letech, během kterých jsme vyhráli 4 závody a skončili třetí v Poháru konstruktérů. Pokud se podívám dopředu, srdečně vítám mé nové partnery a jsem velmi vzrušený z toho, že získáváme pevný základ pro motivaci týmu k ještě větším úspěchům a hrdě vlající irské státní vlajce nad Formulí 1,“ prohlásil těsně většinový vlastník Eddie Jordan, zakladatel a šéf stáje Jordan Ford.

John Conroy prohlásil s malou nadsázkou za Merrion Capital: „Na nové investory zapůsobila především schopnost stáje vítězit v tomto velmi vyrovnaném sportu, a také zářivá značka Jordan i její zakladatel Eddie Jordan.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy