Coulthard: Co děláme špatně?

Coulthard, David | foto: Red Bull Racing

Služebně druhý nejstarší jezdec letošního seriálu Formule 1 David Coulthard má o nadcházející sezóně jasno. Jen dva týmy se poženou za titulem. Skot je moudrá stařešina, měli bychom mu věřit.

V zimních měsících je na programu testování a testování. Honby za nejlepším časem, nastavením a vypilováním problémů (ne)překvapivě probíhají v režii dvou TOP týmu. Samozřejmě se jedná o červené a stříbrné monoposty.

„Ano, mají výhodu. Velkou výhodu. Nevím, jak se jim daří odvádět tak dobrou práci a nám ostatním ne,“ podivoval se Coulthard nad rychlostí konkurentů. „My taktéž tvrdě pracujeme. Ukazuje se, že i když má ve Formuli 1 aerodynamický tunel každý, nejnáročnější je vyladit vůz na dráze.“

Podle Coultharda tkví úspěch a především rychlost v sehrané spolupráci mezi podvozkem a pneumatikami. „Některým týmům se s pneumatikami v určitých teplotách daří extrémně dobře. Když se zahřejí moc, rychlost klesá. McLaren a Ferrari pravděpodobně na pneumatikách zapracovalo.“

Pravděpodobně ano, ale vítězný vůz dělá dobrá vyváženost komponentů a jejich kvalita. Všechno se netočí pouze okolo "černého zlata".

foto: Red Bull

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy