Starý Arrows A23 výrazně zrychlil

Stáj Minardi testuje v Mugellu již podruhé během 14 dní loňský vůz zkrachovalé stáje Arrows.

Dle všeho má Paul Stoddart, šéf a většinový vlastník týmu z Faenzy, skutečně v úmyslu vycházet v konstrukci nového Minardi PS04 z koncepce loni používaného vozu Arrows A23.

Jos Verstappen s ním včera odkroužil na italském okruhu přes drobné technické problémy 59 kol a proti času z před 14 dní zrychlil prakticky o celou jednu vteřinu, přesněji o 9 desetin. Tým se však soustředil na technický program, zkoušel různá nastavení vozu a posuzoval následné změny v jeho chování. Využil také přítomnosti partnerské společnosti Bridgestone a testoval směsi pneumatik pro japonskou Grand Prix.

„Je to pro nás nový vůz a navzdory několika technickým problémům, které jsou v tomto stupni docela normální, našli jsme správný směr a udělali velký pokrok,“ zhodnotil včerejší den Jos Verstappen. Dle něj by měl tým co nejdříve testovat s tímto vozem znovu, aby mohli využít pro přípravu monopostu pro sezonu 2004 co nejvíce získaných poznatků.

Andy Tilley, šéfinženýr stáje, přiznal problémy s převodovkou a hydraulikou, ale tým dle něj dokončil kompletní program pro včerejší den.

Paul Stoddart opět zopakoval, že A23 má velký potenciál, který dokázal zrychlením o sekundu na kolo a počítá s dalšími, tentokrát již komplexními testy v listopadu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy