Nemělo by pršet

Dle ředitele BMW Motorsport je reálné získat pro tým BMW Williams titul v Poháru konstruktérů.

S dramatickým závodem ve Spojených státech amerických přišel tým o možnost bojovat o startovní číslo 1 pro svůj monopost na příští sezonu. Juan Pablo Montoya je již ze hry venku. A přestože stáj Williams vedla Pohár konstruktérů a věřila ve zvýšení náskoku, ztrácí nyní na italské Ferrari 3 body.

„Přes ztrátu 3 bodů na Ferrari je zisk Poháru konstruktérů reálný. Bude to těžké, ale je to reálné, jen by nemělo pršet,“ řekl Mario Theissen.

Ať už ale dopadne letošní sezona jakkoliv, BMW je, zdá se, s letošním rokem spokojeno. „Letošní sezona je za naše současné působení ve Formuli 1 tou nejlepší. Stále jsme ve hře o titul v Poháru konstruktérů, který je pro nás nejdůležitější,“ dodal ředitel BMW Motorsport.

Určitě si však mnozí z vás vzpomenou, jak právě BMW tlačilo na Williams, aby zavedl týmovou režii ve prospěch Montoyi, který byl ve hře o individuální titul. Tehdy se nezdálo, že by bylo tím nejdůležitějším právě vítězství v Poháru konstruktérů. Tomu by spíše napomáhala maximální snaha obou jezdců o vítězství a tedy maximální bodový zisk.

Naopak Frank Williams a Patrick Head cenili vždy více úspěch právě v Poháru konstruktérů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy