Napětí v týmu Renault stoupá

Hvězda francouzského týmu Fernando Alonso je nespokojený s některými rozhodnutími vedení.

V rozhovoru pro španělskou tiskovou agenturu EFE mladý pilot vyjádřil velké zklamání nad tím, jak vedení stáje rozhodovalo o tom, který z jezdců pojede se silnějším motorem.

Dle něj měl závodní tým k dispozici jak v Itálii, tak i o 14 dní později v USA pouze jeden motor novější specifikace. Ten byl výkonnější a vedení nevědělo rozhodnout, který z jezdců ho dostane k dispozici.

Nakonec se o něj losovalo a štěstěna se přiklonila k italskému jezdci Jarno Trullimu, jenž s ním však v Monze brzy odstoupil pro technické problémy. Kámen úrazu byl v tom, že když měl tým opět jeden jediný výkonnější motor k dispozici i v USA, dostal ho automaticky znovu Trulli.

„Nerozumím tomu, jak tým rozhoduje a jsem velmi zklamaný. V Monze byla situace podobná, výkonnější motor měl Jarno, ale nyní také. Jednalo se o dva závody, dle mého by bylo spravedlivé, pokud bych s ním jel nyní já,“ vysvětlil své rozhořčení vítěz GP Maďarska.

O tom, že měl Španěl důvod k roztrpčení není třeba mluvit, vždyť jeho týmový kolega v USA vládl prakticky všem volným tréninkům a zvítězil i v páteční kvalifikaci, která se jezdí s minimem benzínu, a tedy lze předpokládat, že její výsledek odpovídá skutečnému rozpoložení sil. Navíc bojuje Alonso o 4. místo v Poháru jezdců.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy