Na vině je penalizace

V časové penalizaci spatřuje Juan Pablo Montoya příčinu svého včerejšího neúspěchu.

„Byl to nešťastný závod a rozhodujícím faktorem byla časová penalizace za kontakt s Barrichellem a především okamžik, kdy jsem ji měl absolvovat,“ uvedl v tiskové zprávě stáje BMW Williams kolumbijský jezdec, jenž je po včerejším závodě v Indianapolis mimo hru o titul.

Montoya si zajel odpykat trest právě v okamžiku, kdy se spustil déšť a musel tak přezutí na mokré pneumatiky odložit o jedno kolo, díky čemuž jeho ztráta narostla ještě více.

Když se pak přidaly ještě problémy s tankovací hadicí a chyby na trati, ztráta na Ferrari jeho největšího protivníka postupně narůstala ke spokojenosti rudého týmu z Maranella.

Montoya se v prohlášení nedotknul kolize s týmovým kolegou Michaela Schumachera Barrichellem. Z fotografií Ferrari F2003GA bylo patrné, že se oba vozy dotkly a podle všeho byl na vině Montoya, který se snažil na svoji situaci ostře hlídaného jezdce příliš.

Lépe uvážený předjížděcí manévr mohl zabránit nejen kolizi, ale i definitivnímu vyřazení z boje o titul. Aneb Montoyova horkokrevnost si opět vybrala svoji daň.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy