Brundle: Tuším, že mi FIA nedá akreditaci

Brundle - Suzuki - Danner | foto: Super Aguri Formula 1

Bývalý pilot formule 1 a aktuálně komentátor britské ITV Martin Brundle se obává postihu své osoby ze strany Mezinárodní automobilové federace za kritické názory v souvislosti se dvěma špionážními aférami letošního roku.

FIA oznámila ve čtvrtek vinu Renaultu ve špionáži vůči McLarenu, ale francouzská stáj nebyla potrestána. Současně vydala prohlášení, že bude žalovat britský Sunday Times za článek o přespříliš tvrdém trestu a podivném rozhodování federace, jehož autorem byl právě Brundle.

Podle bývalého expilota McLarenu, Jordanu a dalších, je jednání FIA průhledné a jde pouze o zastrašení novinářů, kteří se podivují nad nepotrestáním Renaultu, přičemž McLaren dostal za držení tajných materiálů Ferrari těžký trest.

„Já osobně, ale i další moji kolegové se obáváme, že nám nebude FIA ochotna dát akreditace pro příští rok. Je také možné, že budou apelovat na vedení ITV, že moje reportáže nejsou v souladu se standardy, přestože jsem za ně získal už šest odborných cen.“

Brit se cítí být povolaný ke komentování z osobního pohledu, neboť na rozdíl od mnohých dalších ví, co komentuje.

„Zúčastnil jsem se už téměř 400 závodů Grand Prix, přitom ve 158 jsem startoval. Miluji formuli 1, poznal jsem ji se vším všudy, se světlými i tmavými stránkami, se zlomenými kostmi, krví, potem i šampaňským. Nikdy jsem ji nepřestal milovat a nechci nic měnit na mých upřímných komentářích.“

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy