Rosberg s Williamsem další dva roky

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Spekulace o přestupu Nico Rosberga do McLarenu dnes definitivně skončily, neboť se syn exšampiona F1 Keke Rosberga dohodl s Williamsem na nové smlouvě a v týmu bude působit až do konce roku 2009.

Nico Rosberg přiznal potěšení z toho, že byl spojován s McLarenem jako nástupce dvojnásobného šampiona Alonsa, ale také potvrdil, že jednou z jeho nesporných předností je vlastní hlava a její úsudek.

Jakmile se objevily náznaky možného přestupu do McLarenu k Hamiltonovi, objevily se i varovné signály o tom, že by kariéra mladého Rosberga mohla skončit dříve než ve skutečnosti započne. Příčinou by mohla být neohrožená pozice Lewise Hamiltona v týmu z Wokingu a ochrana vlastní dlouholeté investice ze strany šéfa Rona Dennise.

„Za svoji kariéru jsem pochopil, že není nevyhnutně nutné vzít vždy první nabídku. Věci ve formuli 1 jdou neuvěřitelně rychle a je potřeba zachovávat chladnou hlavu.“

Rosberg se tedy rozhodl a setrvá v nejlepším soukromém týmu letošní sezony. Nicméně na zájmu o jeho osobu vydělal i tak. Kromě pozice středobodu týmu si polepšil i finančně a Frank Williams musel za jeho služby připlatit.

„Má smlouva je podstatně výhodnější. Když jsem debutoval před dvěma roky, jediným cílem bylo startovat v F1, tentokrát mi ale Williams předložil výbornou nabídku a já ji přijal. Finančně jsem na tom také lépe.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy