Kovalainen má v rukávu eso, ale jaké?

Kovalainen, Heikki | foto: www.f1news.cz | Mariusz Stankowski

Fin Heikki Kovalainen nemá pro příští sezonu stále smlouvu. V úvodu debutové sezony to s ním moc dobře nevypadalo, ve druhé části si však získal renomé rychlého a spolehlivého jezdce.

Beze smlouvy, přesto v klidu. Kovy si je jistý, že bude mít v roce 2008 odpovídající materiál.

„Co se týče mé budoucnosti, zatím nic nového konkrétního není. Pokud mne nebude chtít Renault, využiji jiné nabízené možnosti. Sleduji situaci a jsem v klidu, mám kromě Renaultu jinou skvělou příležitost, nechejme tomu čas, kvapná rozhodnutí nebývají dobrá.“

Ze špičkových stájí nemá potvrzenu definitivní sestavu pouze Renault a McLaren, zdá se tedy téměř jisté, že Kovalainen má na stole nabídku od McLarenu.

Jenže situace zřejmě není ve skutečnosti tak snadná a pohodová, jak se Fin snaží navodit. Jde totiž o to, že i samotné vedení McLarenu dnes hovoří o Hamiltonovi jako o lídrovi týmu a aspirantovi na titul.

„Lewis může vést tým a přivést ho až k zisku titulu. V letošní sezoně dospěl do konečné fáze jak po stránce jezdecké, tak lidské. Znám ho dlouho a vím, že ve druhé sezoně se vždy ještě výrazně zlepšil. Do Austrálie pojede s tím, že může vyhrát,“ uvedl výkonný ředitel McLarenu Whitmarsh.

Kovalainen už jednou prohlásil, že Alonsovi dělat dvojku nebude, bude ji ochoten dělat Hamiltonovi?


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy