Hamilton sklízel letošní úrodu

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton se stal ústřední postavou při vyhlášení cen Autosport, které proběhlo v neděli 2. prosince. Brit má za sebou skvělou sezonu, přestože nakonec titul šampiona F1 nevyhrál, tři vítězství v tradičních každoročně vypisovaných kategoriích získal s náskokem.

Pilot McLarenu triumfoval v hodnocení za rok 2007 jako nejlepší britský pilot, nejlepší pilot a nejlepší začátečník. „Naučil jsem se vždy držet hlavu vzhůru. Když jsem odjížděl z posledního závodu, nejdůležitější pro mne bylo to, že jsem měl podporu týmu. Přes všechny ty problémy zůstala atmosféra uvnitř McLarenu stejná. Jestliže tvrdě pracujete a soustředíte se na práci, můžete dosáhnout úspěchu. Nevyhráli jsme titul, ale možná to bylo dobře, příští rok budeme pracovat dvakrát tak usilovně."

Při příležitosti poděkování za získané ocenění se mladý jezdec ohlédl za svojí debutovou sezonou v F1. Radost měl ze všech úspěchů, poučení si odnesl z potíží a problémů, ale rád vzpomíná na první závod v Austrálii: „Pravděpodobně ostatní jezdci nečekali, že budu tak rychlý, bylo to příjemné je takhle překvapit. Získal jsem něco respektu a uvědomili si, že tu nejsem jen do počtu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy