Klíčem k úspěchu bude i štěstí

Mario Theissen vyjádřil své názory o Indianapolis a americký okruh z toho vyšel velmi dobře.

O příštím víkendu bude hostit předposlední závod letošní sezony věhlasný okruh Indianapolis, a to již počtvrté v řadě za sebou.

„BMW bylo v minulosti velmi šťastné z návratu Formule 1 do USA, neboť Spojené státy americké představují pro naši automobilku největší obchodní trh. A jako závodní okruh je Indianapolis jedním z nejjasnějších šperků v koruně Formule 1,“ konstatoval Mario Theissen, ředitel BMW Motorsport.

Z technického hlediska je dle něj okruh extrémně náročný, neboť sestává ze dvou naprosto odlišných částí, dlouhého úseku pod plným plynem a technické části uvnitř oválu.

„Jestliže v Monze jedete 73% času na plný plyn, pak držet naplno sešlápnutý plynový pedál přes dvacet sekund je jedinečností Indianapolis. Zde máte požadavek maximálního výkonu po nejdelší dobu ze všech současných okruhů,“ pokračoval Theissen.

„V minulosti jsme pracovali velice tvrdě a nyní jsme ve čtvrtém roce našeho programu F1 v situaci, že bojujeme o vítězství v Poháru jezdců i týmů. To je jistě velmi dobrý výstup naší práce. Vedle našeho odevzdání však bude klíčovým faktorem i štěstí,“ dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy