Znovu Wurz a Jaguar

S nevýraznými výsledky Justina Wilsona v týmu Jaguar je opět skloňováno jméno Alex Wurz.

Stávající bilance britského jezdce u týmu Jaguar je daleko za očekáváním, které do něj tým i odborná veřejnost vkládala. Wilson dosud ani jednou nespatřil cíl závodu. Nutno však podotknout, že ani jednou nebyl na vině on, ale technické potíže vozu R4 a nebo jím nezaviněná kolize.

Daleko horší je však pro budoucnost tohoto jezdce zdrcující srovnání časů s týmovým kolegou Markem Webberem, jenž byl dosud vždy podstatně rychlejší. Dle informací ze zákulisí se tak proto opět objevují úvahy o tom, že se už v příští sezoně Wilson v týmu neobjeví.

Kdo by mohl nastoupit na jeho místo, aby zkusil svoje štěstí vedle stále více ceněného Webbera, jemuž problémy týmových kolegů zvedají nejen sebevědomí, ale ukazují i jeho schopnosti v očích odborníků a představitelů týmů F1 ve stále lepším světle?

Opět se objevuje jméno Rakušana Wurze a z týmu McLaren, pro který nyní Wurz testuje, pronikly zprávy, že stáj hledá nástupce na jeho místo. O místo u Jaguaru by se však mohli ucházet i mnozí jiní. Předně Nick Heidfeld a zřejmě i Jacques Villeneuve.

Šéf Jaguaru Tony Purnell má svoji představu jasnou. Jezdecké rošády budou zřejmě pokračovat tak dlouho, dokud nebude mít splněn svůj cíl. „V našich vozech chci mít vyrovnanou dvojici pilotů,“ citoval Purnella Autosport.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy