McLaren prohrál, titul Raikkonena potvrzen

McLaren | foto: McLaren

Po měsících příprav byla u zeleného stolu definitivně dohrána partie letošní sezony Formule 1. Odvolací soud Mezinárodní automobilové federace potvrdil výsledky GP Brazílie, McLaren Mercedes se svým odvoláním neuspěl a Kimi Raikkonen je oficiálně šampionem roku 2007.

Odvolací soud se sešel včera v Londýně ve věci odvolání stáje McLaren Mercedes proti postupu závodních komisařů v Brazílii, kteří nepotrestali stáje Williams a BMW Sauber za to, že teplota paliva byla podchlazena proti okolní teplotě o více než 10°C, což je hranice povolená předpisy.

Komisaři se rozhodli týmy nepotrestat z toho důvodu, že panovaly pochybnosti o skutečných teplotách jak v případě paliva, tak vzduchu.

Po shlédnutí všech předložených důkazů a vyslechnutí všech předvolaných, zvolený předseda soudu Čech Jan Šťovíček oznámil před chvílí verdikt.

„Po vyslechnutí obou stran a prozkoumání předložených dokumentů a důkazů soud rozhodl, že odvolání stáje Vodafone McLaren Mercedes je nepřípustné," uvádí oficiální komuniké FIA.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy