Indie: Peněz je dost, začínáme stavět

GP Itálie (Monza) | foto: Honda Racing F1

Vlastník komerčních práv k Formuli 1 podepsal prostřednictvím Bernieho Ecclestonea smlouvu s promotérem GP Indie a společnost JP Associates začíná se stavbou nového supermoderního okruhu nedaleko hlavního města země.

Závodní areál projektovaný renomovaným Hermanem Tilkem se bude rozkládat 50 kilometrů od Dillí a v kalendáři Formule 1 by měla Grand Prix Indie debutovat v roce 2010.

Prezident Indické olympijské asociace, která je pořadatelem závodu Formule 1, si s penězi starosti nedělá. „Finanční prostředky nejsou problémem, máme jasný a reálný plán, jak je získat,“ citují indická média Sureše Kalmádího.

„Díky Force India a možnosti startu Karuna Chandhoka vyvolávají zprávy o pořádání závodu prudký nárůst zájmu a F1 se stává skutečnou konkurencí národnímu sportu,“ uvedl Bernie Ecclestone.

Tradičním sportem Indie byl a stále ještě je kriket, ale od vstupu Naraina Karthikeyana do F1 v týmu Jordan se zájem o královnu motoristického sportu postupně zvyšuje. Situace došla tak daleko, že Indie má ve startovním poli svého zástupce.

Díky málo obsazenému indickému trhu je země v hledáčku Ecclestonea již dlouho, ale vnitřní rozpory bránily naplnění představ o pořadatelství. Nyní se zdá, že nic nebrání tomu, aby z kalendáře F1 zmizel další evropský okruh ve prospěch nové asijské destinace...

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy