McLaren: Jde nám jen o vyjasnění pravidel!

McLaren | foto: McLaren

Zítra se bude v Londýně jednat o odvolání stáje McLaren proti rozhodnutí vedení závodu GP Brazílie nepotrestat stáje Williams a BMW Sauber za podchlazení paliva. Jednání týmu z Wokingu si vysloužilo rozporuplné ohlasy.

Dnes zveřejnil autosport.com rozhovor s výkonným ředitelem McLarenu Martinem Whitmarshem, jenž znovu zopakoval, že hlavním důvodem pro odvolání bylo vyjasnění pravidel v oblasti teploty paliva, nikoliv dodatečná korunovace Lewise Hamiltona.

„Chladnější palivo dává více výkonu, zvyšuje spolehlivost a zlepšuje proudění. Stáje už 20 let palivo před závody ochlazují, ale byly nastaveny jisté hraniční hodnoty,“ vysvětlil důvod Whitmarsh, jenž sice odmítl komentovat možný zítřejší výsledek odvolání a raději by vítězil na trati, přesto ale připustil, že je reálné očekávat dodatečné udělení titulu mistra světa jejich jezdci.

McLaren si získal v letošní sezoně řadu odpůrců za špionážní aféru s tajnými dokumenty Ferrari a možný přesun titulu mistra světa z rukou Kimiho Raikkonena do rukou Lewise Hamiltona by ještě přililo oleje do ohně, vedení McLarenu však i nadále trvá na svém a o stáhnutí odvolání nechce ani slyšet.

„Dodnes nechápu, proč nebyly týmy Williams a BMW Sauber v Brazílii potrestány, protože získaly výhodu, jež je předpisy zakázána.“

Drtivá většina lidí doufá, že FIA z  další nepříjemné šlamastyky vybruslí se ctí a titul zůstane Raikkonenovi, i sám Whitmarsh připustil, že by taková změna měla pro sport neblahé následky...

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy