Button už toho má plné zuby

Button, Jenson | foto: Honda Racing F1

Vítěz Grand Prix Maďarska 2006 si prožil letos černou sezonu a pohrozil svému zaměstnavateli, že pokud nedojde příští rok k výrazné změně, bude si hledat místo jinde.

„Letošní auto bylo jedna velká katastrofa a zavodění s něčím takovým mne skutečně nebaví. Loni jsme měli po Maďarsku velké plány a sny, skutečnost byla ale diametrálně odlišná, loni jsem tam vyhrál, letos jsem měl auto, které se téměř nedalo řídit,“ uvedl s odstupem času po skončení sezony Brit.

Jenson Button zažil v týmu z Brackley nejlepší roky své kariéry, ale k titulu měl vždy daleko. Už ho nebaví o něm jen před sezonou hovořit. Pokud se v Hondě něco rychle nestane, hodlá využít odstavec v platné smlouvě o výkonnosti.

„Jestli se nepohneme správným směrem, toho odstavce využiji. Je mi jasné, že o titul závodit příští rok nebudeme, ale očekávám výrazné zlepšení.“

Jsou tu však dvě základní skutečnosti, na které nesmíme zapomínat. Poslední konkurenceschopný vůz z Brackley navrhl ještě Geoffrey Willis, jenž už v týmu není. Musel totiž uvolnit místo Shuhei Nakamotovi, který si sice připsal ono vzpomínané vítězství, nicméně s vozem, pod jehož výrobní dokumentací byl podepsán ještě Brit. Letos nepomohla mizernému Nakamotovu monopostu RA107 ani velká generálka uprostřed sezony.

Druhou skutečností je možná budoucnost jezdce. Button sice hovoří o možném odchodu z Hondy, ale už nezmínil, že volných kokpitů příští rok mnoho nebude a těch konkurenceschopných pravděpodobně doslova jako šafránu.

Nicméně něco by přece jen mohlo vyjít, a to inkriminovaný posun správným směrem, neboť horší jako letos to už snad v případě tovární stáje s takovým rozpočtem být ani nemůže…

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy