Zklamání stáje McLaren Mercedes

Místo útoku na vedoucí pozici v šampionátu se musel Kimi Raikkonen spokojit medailí bramborovou.

Kimi Raikkonen totiž skončil na místě čtvrtém a jeho týmový kolega David Coulthard odstoupil těsně před cílem pro technické problémy z místa pátého. Fin zůstává v Poháru jezdců na místě třetím, ale jeho ztráta na Michaela Schumachera se zvýšila na 7 bodů.

„Myslím si, že jsme udělali co se dalo, ale nebyli jsme dost rychlí, abychom mohli bojovat o stupně vítězů. Byl jsem v závěru blízko za Rubensem, ale ne dost blízko. Ztrácím sice 7 bodů na Michaela a bude to tedy těžší, ale nikdy nevíte, co se může přihodit ve zbývajících dvou závodech. Věděli jsme, že bude Monza obtížná a odjet s body je proto pozitivní, zvláště když nás čeká Indianapolis a Suzuka, které by nám měly více vyhovovat,“ konstatoval po závodě Raikkonen.

„Byl to závod bez zvláštních situací a držel jsem páté místo do okamžiku, kdy začal motor vykazovat známky problémů. Pokles tlaku paliva způsobil jeho zhasnutí, bohužel. Celý závod jsem se potýkal s přetáčivostí a ani úprava v boxu to nevyřešila,“ řekl Finův týmový kolega David Coulthard.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy