Ron Dennis varuje

Dle šéfa týmu McLaren Mercedes nevěnuje F1 svoji pozornost těm pravým problémům.

Ron Dennis naznačil, že poslední ostře sledovaná kauza kolem pneumatik Michelin není tím pravým, čemu by se měla věnovat veškerá energie a čas. Dle něj je tu jeden podstatně větší a náročnější problém a tím jsou vlastnická práva na Formuli 1.

Dle britského šéfa stáje z Wokingu nastala komerční nestabilita Formule 1 důsledkem krachu společností ovládaných multimediálním magnátem Leo Kirchem. „Komerční nestabilita, která přišla pádem Kircha, znamená pro Formuli 1 krok zpět. Tři čtvrtiny našeho obchodu je ve vlastnictví nezainteresovaných stran,“ konstatoval Dennis k situaci, kdy vlastní 75% vlastnických práv tři různé bankovní domy.

Problém by měl spočívat v tom, že s 15% je nemožné účelně řešit ekonomickou situaci. Dennis útočí na naivitu představitelů bank, kteří se nyní diví, že jejich akcie mají pouze 50% hodnotu a připomíná, že je to především důsledkem aktuálního světového hospodářství.

Varuje, že pokud nebudou banky ochotny řešit současnou situaci tím, že budou část zisků z F1 plynoucích také do tohoto sportu vracet, je nalezení cesty z jejího ekonomického útlumu nepravděpodobné.

„Jejich přístup k budoucnosti F1 je nereálný, a to je hlavní věc, které bychom měli věnovat naši pozornost a ne se tak široce zaobírat drobnými rozpory (myšlena kauza Michelin). Je běžné u velkých subjektů řízených nezaujatými stranami, že je nutné si sednout a společně začít problémy řešit,“ nastínil Dennis potřebný budoucí vývoj.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy