Honda získala za nejhorší sezonu ocenění

Honda | foto: Honda Racing F1

Tovární tým Hondy má za sebou doslova otřesnou sezonu co do výsledků na dráze, jeho kampaň za ochranu životního prostředí však byla oceněna cenou nejvyšší. Minulý pátek večer převzal tým v Londýně cenu "Green Awards Grand Prix".

Green Awards vznikla v roce 2006 s podporou programu na ochranu životního prostředí při Organizaci spojených národů (UNEP) s cílem odměnit kreativitu pracovního myšlení v obchodě, využití náhradních zdrojů energií a odpadovém hospodářství.

Honda se k ochraně životního prostředí na zemi připojila tím, že se rozhodla pro design svého závodního vozu bez jediné reklamy a s vyobrazením družicového snímku Země. Sice byla tato politika i terčem kritiky s ohledem na skutečnost, že právě Formule 1 patří mezi nejmarnotratnější sportovní odvětví, komise rozhodující o držiteli ceny však vzala v potaz především dalekosáhlý dopad projektu.

„Honda působí v náročném prostředí světového trhu a rozporuplné reakce ukázaly pozitivní stránku takového působení," uvedl Eric Falt z UNEP. „Jestliže jedno procento fanoušků F1 přiměl tento počin k výměně klasické žárovky za spořivou, ušetřili jsme více energie, než spotřeboval tovární tým Hondy za tři roky."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy