Kovalainen jedná s McLarenem

Kovalainen, Heikki | foto: www.f1news.cz | Mariusz Stankowski

Heikki Kovalainen sice dělal v rozhovoru pro ITV vtipy, ale přiznal, že nečeká na rozhodnutí Fernanda Alonsa ohledně budoucího působení s rukama v kapsách. Má sice smlouvu s Renaultem do konce letošní sezony, ale jedná i s konkurencí.

Rok 2007 byl pro jeho týmového kolegu Fisichellu zklamáním a ve druhé polovině roku již mladší Fin trvale Itala porážel na obou frontách. Dá se proto předpokládat, že s Kovalainenem pro další roky šéf Renaultu Flavio Briatore počítá, smlouva však na stole zatím neleží.

Šéf McLarenu Dennis je znám svojí slabostí k Finům a Kovalainen by tak mohl být nástupcem Rosberga, Häkkinena a Raikkonena, pokud by došlo k předčasnému vyvázání Alonsa z platné smlouvy a jeho odchodu třeba právě zpět do Renaultu.

„Určitě si řekli, že na toho raději zapomenou," odpověděl Kovalainen na otázku, zda jedná s McLarenem. Byla to narážka na nevydařenou kvalifikaci v Brazílii. „Ale upřímně, mluvili jsme s řadou týmů a jediné co mohu říci je to, že mám platnou smlouvu s Renaultem do konce roku. Musíme počkat na to, co udělají ostatní hoši."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy