Red Bull investuje a zlepšuje

Coulthard, David | foto: GEPA pictures GmbH

Nástupce Jaguaru dosáhl nakonec v letošní sezoně po strastiplném úvodu úspěšné bilance, když v Poháru konstruktérů porazil tovární týmy Hondy i Toyoty a za přispění trestu od FIA i špičkový McLaren.

Šéf týmu Christian Horner se dívá k příští sezoně s optimismem, podle něj bude stáj Red Bull Racing silnější a cílem bude průnik mezi čtyři nejlepší stáje startovního pole.

„Do infrastruktury týmu jsme neinvestovali velké množství financí a chvíli trvá, než se věci usadí a stroj začne pracovat na plný výkon. Prostředky máme k dispozici všechny, teď je musíme dobře využít.“

V prvních závodech se tým potýkal s malou konkurenceschopností RB3 poté ho zase brzdily technické problémy, ale v závěru sezony měl vůz solidní výkon s bodovým ohodnocením.

Nový RB4 bude znovu výsledkem práce známého konstruktéra Adriana Neweyho, jehož nebude tentokrát při konstrukci zdržovat čekání na hnací agregát.

Navíc bylo jeho oddělení bylo posíleno nejvíce ze všech, a to o celých 36%. K dispozici mělo jen v letošním roce téměř 24 milionů Euro. Red Bull Racing má nyní k dispozici 478 zaměstnanců .

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy