Monza: Páteční kvalifikace vyšla Montoyovi

Juan Pablo Montoya s vozem Williams BMW zajel nejrychleji v páteční kvalifikaci na Grand Prix Itálie.

Kolumbijec zajel čas 1m20,656s, kterým si zajistil provizorní Pole position a kterým zanechal své největší soupeře v boji o titul za sebou.



V horkém počasí, které dnes panuje na Monze, působil Kolumbijec dominantním dojmem hlavně v posledním sektoru tratě. Nejrychlejší Ferrari, které skončilo druhé vedl Rubens Barrichello, ztratilo na Montoyu 0,1s.

Michael Schumacher, zatím vedoucí jezdec průběžného pořadí MS skončil na třetí pozici a víc něž půl sekundy za pětinásobným mistrem světa se umístil překvapený další Brazilec a jezdec týmu Panasonic Toyota Cristiano da Matta. Da Matta opravdu pokračuje ve skvělých výkonech, které zatím zakončil dnešní čtvrtou pozicí.

Kimi Raikkonen zajel pátý nejrychlejší čas, téměř 1,3s za Montoyou. Zatímco druhý jezdec McLarenu David Coulthard pokračoval v neúspěšně kvalifikaci a musel se spokojit jen se čtrnáctou pozicí.

Další dobrou kvalifikaci zajel Mark Webber s vozem Jaguár Cosworth, když vybojoval šestou příčku. Wilson je patnáctý.

Ralf Schumacher se po návratu po hrůzné nehodě z minulého týdnu do kokpitu, jakoby nevrátil do své kůže. Ve svém měřeném kole si zkrátil šikanu po startu a jeho kolo se nemohlo počítat. Za ním skončil Jos Verstappen, jenž měl problémy s motorem.

Renaulty skončily s Trullim na sedmém a Alonsem na osmém místě. Oba jezdci patrně nebudou na tomto okruhu považováni za favority už díky výkonu jejich motoru, který je nižší než motory např. Mercedes, Ferrari a nebo BMW.

Zsolt Baumgartner skončil prakticky předposlední před Nicolasem Kiesou s druhým vozem Minardi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy