Piloty BMW dnes vyškolil Rosberg

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Oběma jezdcům německo švýcarské stáje dohromady o nic nešlo a s blížící se novou sezonou se zdá, že se tým koncentruje jen na přípravu vozu pro příští rok. Heidfeld ani Kubica nestačili silné čtyřce a po tvrdém souboji kolo na kolo nakonec podlehli i agresivně jedoucímu Rosbergovi s Williamsem.

Robert Kubica, 5.
Preteky sa odštartovali celkom dobre, zvlášť po mojich problémoch v kvalifikácií. Musel som jazdiť na maximum od začiatku. Mal som totiž naplánované tri zastávky v boxoch. Všetko vychádzalo podľa plánu, až kým neprišla informácia, že mám obmedziť otáčky kvôli vysokej teplote. Potom som sa ocitol za Nicom Rosbergom a strácal som čas v každom kole. V posledných desiatich kolách som mal problémy s pneumatikami a len som sa snažil udržať auto na trati. Nakoniec to ale bola pre nás vydarená sezóna.

Nick Heidfeld, 6.
Prelomili sme stobodovú hranicu, bola to teda fantastická sezóna. Na štarte ma Robert predbehol, pretože mal výhodu ľahšieho auta a štartu z čistejšej strany. Počas pretekov bolo hlavným problémom drolenie predných aj zadných pneumatík. To viedlo k niekoľkým chybám, všetci sme na tom ale boli rovnako. V poslednom stinte som jazdil na štvrtom mieste, až kým ma nevybrzdil Nico Rosberg. Tento manéver bol na hranici rizika. Ak by som nenechal dvere otvorené, kolidovali by sme. Obaja sme sa pritom dostali mimo ideálnu líniu a Robert sa pred nás dostal. V samotnom závere som bol rýchlejší ako Nico, ale predbehnúť som ho už nedokázal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy